Las novèlas  bèlas...

Ièr la jornada de la misèria e uèi la jornada contra lo degalh ( consí cosinar la verdura de las pastenagas, dels rafes, consí farcir los caulets de Brussèlas , coire una pera farinosa a la padena e l'emposcar de sucre per caramelisar. SDF vai i furgar dins las escobilhas de las grandas susfàcias ... Levat qu' escampan pas grand causa dempuèi qu' an lo drech de soldar los produches dusca la data limite de conservacion.
Ièr doncas la jornada de la misèria e doncas qualques chifres que mòstran que sem plan sus la bona dralha:
  • mentre 10 ans la riquesa del monde a augmentada de 67 %
  • los paises que son venguts mai rics del mond son los USA, la China, d'Alemanha e tot près França (quatrena)
  • França es lo pais que comptan lo mai de milionaris d'Euròpa ............Cara-caca .2,2 milions sus los 32 milions de milionaris de la Tèrra( sorga la banca Soissa). Mas França es en passa de far guinheta a l' Alemanha d'Angela, sufís de legir la seguida... Mas se'n parla pas gaire a la radió , a la tele ... Lo subjècte es Lampedusa ????? Dins Africa son de  milions de malurós butats per la guèrra , la fam ,.... la malautiá, mas retardi... non lo subjècte es pas mai Lampedusa . Lo subjècte es Leonarda....França pòt pas recaptar tota la miseria del mond.!!!!
  • Merces a l'enemic de la finança , las personas solas que tòcan mai de minimum vielhum (787 euros) o en cobla mai de 1222 euros van cotisar per la reforma de la retirada.. L'an passat lo governament socialista de França a aleugierat de 20 miliards las cargas  dels patrons  e aquesta annada o farà per 12 miliards de mai. Òsca ont l' UMP va pas lo PS  encapa.. E cap d'entrepresas del CACA 40 pagan pas las talhas!!!
  • Leonarda es estada  mandada cap al seu Kosovo natal ... La majora part dels jornalistas del pais dels dreches de l'òme , de la femna e de la canhòta , an soslinhat que servissiá de ren de s' esmòure, l'esquèrra emocionala....Que tot èra "normal".Que s'agissiá benlèu d'una manòbra politica mespresabla..Bon m'engani encara, mas tot aquò mòstra plan consí las idèas de MLP an caminat e contunhan de caminar plond , e consí ne sem arribat a nos acostumar a las idèas fascistas e a las bandisons  de tot òme e de tota  femna qu' avia cregut de fugir la miseria de son pais....
  • Un darrièr chifre : l' Euròpa a promés de recebre 40000 refugiats sirians . Alemanha  25000 e la Franca 500.




Commentaires

Posts les plus consultés de ce blog

Encara una nuèch

l'escorsa