occitans sens o saber . pessimisme, fin de la sociala.


Analisa pichona( e trufariá) dels motors psicologicas dels « francimands » del « miègjorn ». E la constipacion ultima de l'estat jacobin...

Los especialistas dels sondatges de tota mena an liurat sa conclusion :

Los «francés» son campions del monde del pessimisme

E encara mai los occitans sens o saber. Quals son los faches majors pel « francimand » mejan del « miègjorn », mentre las darrièras annadas???? :


  • privatisacions gigantas tant per Jospin que per Balladur (300 millards de franc per cadun). E demesida de l'espèr de se trobar un trabalh al nòrd, quitament foguèsse pas qu' un rebaladis penecos, mas vital, per mantunes occitans montanhòls. Adiu l'espèr de se casar als ptt, edf, gdf, ptt sncf, france telecom, dde, armada, gendarmas, professor , regent, .... tot en esperant tornar un jorn.

  • fin del servici militari , e rompedura del fial que ligava al remembre fondamental, e al chaple gigant de la guèrra de 14 18.

  • fin de l'escòla laïca . Fin del ròtle major de l'educacion , del regent , que ven una carga, e los emplegats de l'EN des repotegaires, .

  • Espetament progressiu de la securitat sociala.

  • Fin de las religions oficialas.

  • Mondializacion e finançarisacion de la vida umana.

  • Fin de l'industria regionala occitana, « melhor exemple es Molex » .

  • Multiplications dels pargues nacionals dins Occitania.

  • Fin de las butadas socialas del CNR, levat pels deputats e senators e politicaires.

  • Corrupcion creissenta del personal politica. Mesa en examèn nombrosas. urosament sens seguida judiciari

  • Fin dels jornalistes d'esquèrra a la television a a a . Non pas dire un jornaliste de drecha mas un jornaliste de television.

  • Fin de l'ospital public, dins un païs de mai en mai vièlh encara una decision coratjosa mas imbecila.

  • Fin de la moderacion salariala............................ pels patrons...

L'accion « coratjosa » dels govèrns de drecha coma d'esquèrra , es a dire de l'estat UM-PS , a la seguida l'un de l'autre e qualques còps de cotria ambe de socialistas d'una mena desconeguda mas « remirables » coma Strauss Khan , Lamic, que se demandan encara, per de que i a una retirada, alara que poirem totes trabalhar dusca a la mòrt. O d'autres coma Lang , o Charasse, o Rocard , o Besson , o Koutechener, o Vals e tantes e maites, encara mai coratjós, que prenon als paures per donar als rics , e qu'an permejat de descargar de 160 miliards d'euros, cada an, las entrepresas, es a dire als accionnaris malastroses .


Mas non gaitatz los pecats del CACA 40 e de l'UMP-S, mas puslèu la fe dels economistes que nos dison de contunh :


  • 1- lo CACA 40 es ric mas per causa del trabalh a l'estrangièr... (Coma diguèt Me Corneille)

O que disián fa gaire
  • 2- deman i aurà cap d'usinas , cap d'obrièrs, plaça als servicis. Es jà lo cas dins lo « miètjorn »

Vertat qu' ELF vengut Total , o EDF o GDF , o FT, o La Pòsta , o las bancas e las asseguranças e tantes autres privatisats an « produsit » 100 miliard de profièch pels accionaris.

Te demanda pas çò que pòt far França per tu, bogre d'ase, mas çò que poiràs far per ela..... encara.

Vergonha a nosautres , pel deficit de la Secu , naut de 10 miliards , o de las caissas de retiradas ( 20 miliards en 2050). Per que pas estalviar sus las allòcs.... O far pagar per un emplèc? O fan ja ambe los estagiaris... Una idèa un pauc tròp d'esquèrra? Òc ... Excusa....

Tot aquò per dire, que se i a pas cap d'argent, qu'an tot donat en òme coratjós , alara i a pas cap de rason d'èstre los campions del pessimisme. Cal trabalhar a gratis per la mafia internacionala . I a pas que los ases que càmbian pas d'idèa....

Mas deman lo « francimand » nascut del « miègjorn » aurà pas cap de rason de creire mai a la sociala, qu'èra lo ciment, e de s' arrapar tal un falord, a l'idèa jacobina . Lo rei es nud.


Tant es nud , qu'un jornalista de França cultura , diguèt aqueste ser, qu'es benlèu tròp tard.... Que França es a mand de venir un país de pargues colonisat pels chineses.

Me remembrèt quicòm? Lo país de pargues ? Mas sai pas qué , ni ont....




Commentaires

Posts les plus consultés de ce blog

Encara una nuèch

l'escorsa