Innocent III

Lo papa Innocent III , lo mal sonat, (qu'es colpabla de tot) rescontrèt lo rei de França un jorn a Sant Denis, e òc (mas que capite pas de trobar lo libre ont o legiguèri) . Parli pas de la carrièra Sant Denis, mas de la basilica, ont totes avian per tòca de se far coronar rei , per cridas «spontanèas» quitament , malgrat que foguèsson escomenjats . Pel Papa s'agissiá pas sonque de catarinòts dins Lauragais, mas puslèu de la dintrada de las talhas dins un país aimat : lo nòstre.

L'Innocent III èra quitament encapriçat per la question del poder . Se teniá un prètzfach solide , que voliá davant tot escapar a la lei de l'emperador germanica, que lo comandava , e òc, e que li deviá obediéncia, e encara mai, o a aquel emperador de Constantinòple( ont auriá degut demandar tanben la permission d'èstre Papa) , fotre encara quitament demandar la permission d' èstre Papa, amaginètz un pauc , pus grèu, que li caliá escapar de las arpas del rei espanhòl, que començava de lo conflar coma cal, ame la sia reconquista , lo rei d'Aragon, e que seguissiá lo meteis camin torçut germanic, a mai teniá encara suls braçes l'afar del rei anglés que començava de s'alargar liurament, bravament e , de s'alunhar de l'autoritat de Sant Peire.

Li calia donc trobar un rei , petit mas, orgulhos, agantaire coma un rotveler, pron poderós per l'ajudar d' adomergir aquelses mondes putassièrs, per natura e panaires geneticament . Dius que la glèisa es mal plaçada auèi, per criticar la filha ainada de la glèisa, per exemple , vist que li aprenguèt tot de panar, de A dusca Z, e que l'estat francés es la còpia con forma de l'organisacion catolica de recaptage de las talhas de Roma .

E que França faguèt milhor que la glèisa per las talhas , mas que se remembre ren de ren...E vòl pas mercejar.

Levat que dins lo miègjorn de las annadas 1100 las talhas dintravan pas.

A l'amagat ,desparlèron totes dos de Cleméncia Isaura , la paura ela qu'èra esmoguda d'escotar la poësia trobadorenca.

Coneissètz la seguida.

E dempuèi quitan pas de nos em....

Commentaires

Posts les plus consultés de ce blog

Encara una nuèch

l'escorsa