elefant d'esquerra o de drecha

Lo mai grand mamifèra terrèstra ara lo loxodanta africana que viu pas que sul continent african ambe doas jos espècias l'elefant del Cap (lo caput) e l'elefant dels bòsses . L'elefant del Cap es lo mai grand dels elefants . Lo mascle fa 3,10 metre d'enauçada.

Las aurèlhas fan gaireben 1,25mètre .

De notar que l'asiatica es mens aurelhat que lo d'Africa.

Quand l'animal s'enrabia desplèga las aurèlhas .

Mesfisatz vos doncas....

Aquò's pas un freniment d'espatlas coma lo Nicolas , non drèchament es un brandiment d'aurèlhas.

Que las aurèlhas li permeton de regular la temperatura del còrps, que sia entre l'amor o entre la descansada .

Autra causa , l'elefant del Cap ten de defensas de 2,5 m de long e que pòdon pesar lo quintal caduna. Per dire . Per dire que l'elefant cocut dèu s'endurar un patiras vertadièr quand amai las defensas se rebala las banas.

A las dents que butan tot al long de la vida , mas que fenisson per se demesir per causa de se fregar las unas e las autras. Per dire que l'elefant , pròche de 60 ans, es a dire a l'atge de la retirada , fenis per morir de la fam que las dents li faltan.

Lo jove es alachar entre quatre annadas. Son benastrucs los elefants que nosautres los avem dusca 30 ans.... Avant de se notar al caumatge.

Coma la populacion umana creis dins Africa , pareis que los elefants s'agropèlon , e que qualques còps son mai de 1000. Alara corron tot drèch e destrusisson tot en passant. E los òmes los tuan a la mitralhèta.

Tot aquò per dire que l'elefant del PS qu'espèra de longa un apèl de Nicolas dabant lo telefona pòd cridar « cèba »... (un que l'autre sab pas gaire de que ne far) Doas pòd pas se mesurar , se comparar. La pichòta mèna euròpeenca que va desapareisser es venguda garrèla e se remembra pas del mascle poderos que se sonava Jaurès , e que faguèt tuar per causa que volià la patz. Aquò ne ven de cobles contra la natura.

Recòrd sornarut .

Tot aquò per dire que cal correr al festenal occitania de Tolosa avant de se n'anar a Carcassona lo 24 d'octòbre .

Que los gigants totemicas de Tolosa son los elefants de deman dins nòtre païs . Es a dire dins nòtre pargue natural Occitan .

Commentaires

Posts les plus consultés de ce blog

Encara una nuèch

l'escorsa