Paures Curds


Paures Curds,
A l'ora onte los Albanèses ne'n son de festejar la Granda Albania merce a l'UE , als USA . Osac als Turcs e a l'Arabia Granda . N'es pa çò mèsme per lo Curd, lo paure el.
Dins lo silenci de totes las televisions françèses mai que mai conegudas per lor corage jornalistic. E ben l'armada turqua entama la seconda setmana d'envasion del Kurdistan.
Ambe coratge aquela paura armada turqua a pron pena sostenguda per Bush, Tel Aviv , satelitas, aviacion , bombardament , es dintrada de 25 qm en territòri del Kurdistan Irakian. Es pas lo petròli que l'interèssa , mas non , qu'una idèa , es sonque los terroristas del PPK . Dels terroristes òrres coma dis lo Monde que son tuats dins la proportion de un per dètz. Se vei sul pic ont es clarament lo missant. Lo paure turc ambe F16 , car d'assaut, entresenhas de l'armada US se'n pren a la mostruosa armada del PPK que ten qualquas petadoiras .

Lo Monde soslinha que son pas anats tant luenh qu'aquò en tèrra iraquiana , que devrian just arribar lèu al ras de l'Iran . Cò que fa a pron pèna que la distancia de Bordèu a Marsèlha.
Coratge soldats que trabalan de longua al manten de l'òrdre e de la patz de pertot sus la Tèrra..
Es just una operacion de "poliça" , levat que los Turcs sabon pas pus se se'n van partir un jorn.
Lo ministre american se declara fòrça interressat per tot aquò , benlèu qu'es el que comanda . La guèrra Turqua devria li permettre de manlevar los GI al nòrd per los envejar al mièjorn de l'Iraq. Que l'escambi es aital . Als Turcs de trapar de petròli e als Israelians tanben ... Entre que l'armada americana se tracha de l'Iran. Oc que l'Iran sera lo seguent.
Coma se dis al cap de l'article del Monde : "l'idèa es de demorar lo temps d'i veire mai clar".
Alara es que tot aquò es un crimi? Lo jornaliste del Monde prepausa de dona als Curds de Cirkorq lo temps de far mina de protestar , quna graciosatat . Quna inteligencia!
De segur que non . Coma en Argeria un còp èra, es pas qu'una operacion de manten de l'òrdre, mas es jos aquel nom qu'aquela guèrra s'endevenguèt.. Oc ! Qu'es aital que la guèrra començèt en Argeria.
E es aital que lo USA alucan pertot de brasièrs.

Commentaires

Enregistrer un commentaire

Posts les plus consultés de ce blog

Encara una nuèch

l'escorsa