L'argent fa pas lo bonaür mas... LO CACA 40


Per decision estatala lo ric dèu recebeire 15 milliards d'euro de remèsa sus las talhas cada an.
Per decision governemantala , DE SENESTRA O DE DRECHA ( e per trancas de 300 milliards cada còp) e de seguida en seguida la privatisacion de EDF GDF , ASF ELF RENAULT PECHINEY BANCA, e autres que la lista ne's inagotabala. Se tròba que las entrepresas del CAC 40 venon d'amassar quicòm coma cent milliards de beneficis en 2007. Cò qu'al passatge es un pauc mens que 2006. E mens que 2005.
Que tre qu'aquel argent dintra pas mai dins las caissas de l'Estat e ben MANCA...... dicha de capòrc.
E que coma consequencia pods trabalhar mai per ganhar mai , quand l'argent se fa la "valdòcha".
Se dintravan aquelses beneficis, alara n'i auria pas pus de deficit de la secu, o de las caissas de retiradas , o dels investiments dins la recerca; dins l'educacion, pas pus que de burre al cuòl coma n'i aguèt tant e mai dins lo darrièr tangò de Paris. Mas es un autre subject....
Tant se fa que quand trobem un paure bogre que capitèt de placar 40 milliards e de ne'n perdre pas que 5 ; e ben nos i cal levar lo capèl. Que nosautres ciutadans onèstes e desabiaissat , jamai foguèrem estat capablas o simplament pron colharduts per n' amagar per un liard.
E quand òm vei tot çò de davant , cal ben dire que l'eisemple tomba denaut.
Senon consi sonar tot aquel argent de las societats privatisadas. Senon coma tirat del ben comun , près a la populacion trabalhadora e ara donat als borsicotaires amics.
Lo monde es pas de creire .
Deman sai que nos diran qu'avem perdut una centrala nucleari, o un ministre, o que vai te'n saber que lo papa es a mand d'autorisar los preires d'èstre polidgame .... Mas saique o son ja?
Ne vos cal ne'n rire per ne pas plorar.

Commentaires

Posts les plus consultés de ce blog

Encara una nuèch

l'escorsa