Eureka Euròpa


Merce al rei d'Arabia Saodita. Aqui s'explica la rason , lo discors , e los mots diches per lo nòu president quand anèt se desencusar davant totas las amassadas dels congrès e dels senators americans.
Francia es de retorn
.
Miladio avèm mancar una guèrra. La que ven sera per nosautres los franchouillards manjaires de reinetas se faran traucar la pèl mai que los autres per mostrar coma sem faiòts.....
Es pas sonque un renegament, es mème pas un renegament, es la reconeissença que sèm pas rès. Sarkosy se desencusèt del falorditge de Chirac quna vergonha!!! Gausar de dire qu'una guèrra es inica , qu'òm i va just per trapar lo petròli. Que i a pas pus d'armas de destruccion massivas que de pianòs que pissan . La joventut saberuta e acarnassida d'argent e totes los afaristes que sortisson d'HEC o de l'entrepresa, pòdon pas e vòlon pas comprendre qu'òm poguèsse s'opausar al rei de la planèta Tèrra.
Milhor los françèses van trobar qu'es adrèch d'adralha un pauc de los milliards que dormisson dins las bancas americanas e de minjar son capèl.. Pareis que los petrò-dollards nos salvèron d'una cabuçada borsièra. Es que saurem un jorn per que l' avèm escambiat? La libertat. La dinhitat? Lo drèch de parlar?
En retorn la Françia tornèt cargada de susvèlhar los païses de la mar mièjterranenca. Aquò lo prètzfach. Es per aquò que subte l'Argèria envejèt se passejar la Russia pel contracte de gaz. Cadun son ròtle. Blair passa la man. Es als françèses ara de jogar la canhòta. E de lecar la man del mèstre.
Avèm lo fuòc vèrd. Los milliards plouran. Per que ne'n plorarian?
La malastrada es levada. Mas lo desanant ven. La Françia es pas pus a la crida de las nacions. Sufisia de plegar l'esquina. Avèm fach lo dòl de la nòstra indepedencia. Mas es qu'aviam encara una independencia?
E lo "mièjorn es a dire l'Occitania " un còp de mai es cocufiada. Mas benlèu que l'Occitania i trapara l'idèa d'un astre. L'Occitania benlèu aligada a la Catalonha pòd far quicòm per crear un monde mai just. Levat Paris , aquo's l'Occitania que sempre se diguèt laïca , que portava sa votz als radicals d'esquèrra , puèi als socialistas . Totjorn nosautres foguèrem asetats de libertat mai que los autres pòbles de l'exagòna. Ara tot aquel espèr dèu rajar, totas aquèlas granas dèvon d'espelir.
La Françia del nòrd es pas mièjaterranenca. Es nos Occitans que fasèm un pont devers l'Africa.
Pareis que lo Blair vendra lo primièr president de l'Euròpa . Aital Euròpa e Usa maridats estrèchament podran matar lo monde .
Mas crènhi plan que l'Euròpa dels pòbles siaguèsse a mand de s'estavanir.

Commentaires

Posts les plus consultés de ce blog

Encara una nuèch

l'escorsa