Los mòrts del capitalisme


Una idèa bestiassòta que me venguèt sai que un ser de plena luna.
Cadun sab los crimis de Hitler , de Staline . Mas de degun li vendrian l'idèa falordièra d'empegar los millions de mòrts de las traites d'esclaus al capitalisme naissent. Praquò se sosquem una minuta a la question , la responsa es aisida de trobar. Raja de sorga.
Luenhtans e nivolos los mòrts de l'esclauvatge, veire?.
Om coneis los mòrts del fascisme , del communisme. Los aprenon ara a l'escòla. E es normal. Mas es qu'òm calcula los mòrts dels capitalisme?
Minuta parpalhòl: Lo grand saut de Mao Tse Tong faguèt un brave million de mòrts .
Lo colonialisme quand?
E quand lo FMI demandèt al Nigeria de daissar tombar las ajudas publicas, e que de millions de paures bogres envejèron pas pus los enfants a l'escòla... A la vaccinacion , a las vesitas medicalas eca....
Quand los païses acabèron pas jamai de remborsar los interests , es a dire quatre o cinq còps lo principal , e que devian totojorn la meteissa sòma?
Praquò aquò's lo sistème major, eternal, omnipresent. V'aiqui per que lo sistèm capitaliste es major. Li comptem pas los mòrts que fan .
La mòrt es naturala . La mòrt capitalista es tot , levat politica. Aquò's natural...
Question : quand un enfant morris en Africa de talent , de set, o per que falta una vaccinacion que costa a quicòm pròcha 1 eurò; que lo govern en question applica sens tremolar la politic dels fons monetari internacional, la lei del mercat, e totas las conarias anglo saxonas . Qual pensaria a comptabilisar lo mòrt pichon , degun, es pas la question...
La natura es crudèla!!!

Per que , mas per que es natural . S'es mòrt lo nen es la fauta dels sèus parents , de l'aiga poirida , de la corrupcion, de la pauretat .
Mas subretot pas del sistèm capitaliste.
La famina en China, en ex-URSS en Inda, ven del sistèm politic.
La famina dins païses capitalistes ven de sab pas ont. Es la fauta del Diu
Quand un terrorist fa petar una bomba en França , en England , en America es un salopard de terroriste.
Quand una bomba pèta al Pakistan , en China, a Beslan en Russia es per la fauta del policièrs que sabon pas "gèrar" la crisi. En clar son d'ases, que nosautres sabem i far, e subretot , çò qu'es pas dich per que es raciste , aquò's que sèm superiors, mai intelligents .
Donc quand un òme creva endacòm mai a la susfacia de la Tèrra , se se tròba pas en "occident" es de sa fauta o la dels govèrn. Se moris en Francia , es per totas las rasons , levat la de la responsabilitat del govèrn , e del sistème capitaliste.
Tot aquò resuma plan la superioritat naturela del capitalisme; que torna sistematicament la responsabilitat devers los individualitats, e que dis, prècha, canta , que la lei del mai fòrt s'applica , o que dèu s"applicar , que lo pus garrèl dèu crebar, que cal s'adaptar , e de segur se calar.
Que s'as pas de pension , que se pòds pas se far sonhar coma cal, es de ta fauta , qu'as pas qu'a pron cotisar, e que se crebas 20 ans mai lèu que previst (çò qu'es pas verificable de tot biais) , e ben per aquò's que calias cotisar mai. Que satz pas se demerdar . Que cal pas èstre un assistat, e que sias pas gaire aluserpit. Per fenir que s'ameritava pas de viure benlèu...
E alara la responsabilitat del capitalisme, del govern; ont es?
M'as colhonat quand m'ai vist? Quitaras pas de ma cassar las bregas...
Lo capitalisme offris totes las possiblitats a los que son pas de faineants .
Pels autres podetz totjorn tornar tirar un autre bilhet , mas pietat prenètz vos en carga.
Vos daissi.
Juste unas informacions:
Avètz pas vist al Bengladesh, las inondacions... 15000 mòrts , qu'un malastre!!!
E en China l'exòda rural 10 000 mòrts , lo communisme dins tota son esplandor... Non?

Bon per çò que ne disi ièu ....

Commentaires

Posts les plus consultés de ce blog

Encara una nuèch

l'escorsa