Encara aqueste matin....


França Kultura interwievèt aqueste matin Gibertò Gil lo ministre de la cultura e cantaire mondialament conegut del Brasil.

Coma totjorn , lo jornaliste , que se produsis lo dissabte e que ten un solide accent del Clapas li demandèt , çò que fasia el per aparar la diversitat culturala contra los missants anglò-americans.
Gibertò Gil li respondèt que fasia ren tant que la dicha cultura americana amenaçava pas res , dels interests del seu païs.
Lo jornaliste ne'n demorèt sens votz. Gibertò Gil ajustèt que per el l'accès a la cultura devria èstre a gratis, qu'avia abandonat los dreches de cèrtas cançons sul net, e que la Connectica novèla mancaria pas de metre en ligason l'òme del Gabon e lo del seu païs.
L'autre capitèt pas.
Coma i demandava consi se trachava de las sias minoritats , lo ministre i diguèt que fasia tot son possible per salvar las lengas minoritarias. Que la diversitat culturala èra l'avenir de l'umanitat.
Lo jornaliste bufèt.
Ane , volètz vos rire un pauc, escrivètz li per li parlar de las lengas minoritarias de França, de segur n'a pas cap ausit parlar. ..
L'Alam

Commentaires

Posts les plus consultés de ce blog

Encara una nuèch

l'escorsa