J F BRUN LUONH LUONH LUONH LUONH

Solide que J F Brun tornèt de luènh, tant de luènh aprèp d'aver vistalhar un monde òrre onte los medecins , las infirmièras dançavan un balet estranja. Solide que la mòrt arriba doçamenton amb de la musica e de potingas poderosas, levat per l'eròs qu'espiga tot venir de son baiard.
Luònh ... E lo pus bèl es que nos i mèna mai que luènh sens que poguèsse quitar lo libre.
Mantuns còps creseguèri de legir S King. Per exemple pensi al passatge que m'espantèt tant e mai : lo de la scèna onte los infirmièrs butan pauc a pauc los malautas devèrs la mòrt , en caminant amont dels estatges de la clinica, cap a un luòc que reverta un membre de destrigament de las escobilhas, que serian los malautas elses meteis , es a dire los mòrts viudants, es a dire subretot que los vesiam se sarrar de mai en mai de la mòrt , a flor e a mesura del debanament de la passejada sornarosa , mas per los emplegats de la clinica , aquò's pas qu'un trabalh rotinièr, qu'es pas de la responsabilitat dels infirmièras que volonton (òm pensa als camps de la mòrt, a l'ospital d' Auchwitz, als kapòs ), pas de capitan de los tuar, tròp lèu , mas sonque , qu'an per prètzfach de los escanar dapasset, que pareis que l'administracion a per biais de'n finir lèu ambe lo mai de malautas . Un directiva pareis...
Om pensa a la canicula , a la mòrts de milierats de vièlhs dins las ostaladas de retirada. Es que J F Brun i sosquèt? La mòrt deven un camin de crotz e los montan duca'l luòc ont van las daissar , ambe los cans darrièr la pòrta , qu'udolan en esperant pas que de los minjar viu. Tarrible!!!.
Sabi pas per de que mas lo libre me faguèt pensar als patirasses dels presonièrs de la darrièra guèrra. Mas benlèu que m'engani.
De fach que JF Brun capita d'a fons de nos fa coneisser la cachavièlha qu'atraversèt n'ia gaire , lo "camin sens pèiras" , qu'atraversèt entre son còma...
De legir .... levat se òm dintra lèu a la clinica!!!!/>

Commentaires

Enregistrer un commentaire

Posts les plus consultés de ce blog

Encara una nuèch

l'escorsa