Diversitat culturala


Neu-Iòrq onu:
lo 2 d'octobre sera jornada mondiala contra la violencia. l'amassada generala s'ajunta a l'esperit de la declaracion sus la diversitat culturala adoptada per la Conferencia Generala de L'Organisacion des Estats Unis , per l'educacion , la sciença, e la cultura dins sa 31 èna seccion , que volonta a una mai granda solidaritat , sietuda sus la reconeissença de la diversitat culturala que ajudaria a una "possibla" cultura de patz. Lo mot "eventuala" o "possibla" faguèt tussir lo delegat american qu'arefusèt de sinhar mentre que totes los autres païs sinhavan.
-------------------------------------------------------------------------------
Paris ,OIF :
Lo secretari general de L'Organisacion de la francofonia, Abdou Diouf, parlèt per la mèsa en obra de la Convencion sus la diversitat culturala a la vèlha de la prumièra Conferencia des estats sinhators de la Convencion sus la proteccion e l'espandida de la diversitat culturala , de las expressions culturalas que se dubrisson dilun al sièti de L'UNESCO a Paris.
Mais luènh lo text torna remebrar que :
lo respècte dels drèchs de l'òme e de las libertats fondamentalas e l'egala dignitat de las culturas , l'accès just e la dubèrtura de las culturas al monde"
Encar milhor pus luènh:"
facia al monde numeric , l'UNESCO e l'Institut de la francofonia, an totjorn trabalhat ensèms per ajudar la diversitat culturala e lo pluralisme linguitic sus INTERNET
---------------------------------------------------------------------------------------
YEFF:
Forùm Europenc de films de joves per la diversitat culturala: Los joves de totis los païses son convidats per crear des films sus la diversitat culturela.
Lo dossièr es vistable Sus KYRNEA???

Commentaires

Posts les plus consultés de ce blog

Encara una nuèch

l'escorsa